„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2010. november 20., szombat

Újból Megafrász



Én meg csak ismételni tudom önmagamat: Kökény Attila képtelen levetkőzni bisztróénekesi mivoltát. Pedig igencsak megpróbáltak átverni azzal, hogy mellé állították a világ egyik legelismertebb operadíváját, a családapa ezúttal is megbukott. Hisz hiába fényezték ki, s adtak a szájába egy valóban népszerű, szó szerint fülbemászó, s ezáltal kotta nélkül is könnyen begyakorolható mediterrán melódiát, ő ismét szégyent vallott. Láttam az arcán és teljes mivoltán, mekkora erőfeszítést jelent számára a nóta interpretálása. Márpedig aki ennyire kínlódik dalolás közben, mégsem találja el a hangokat, az nem színpadra való. Legalábbis nem nagyszínpadokra.
Ilyen tekintetben Reni sem okozott csalódást, újból hozta régi formáját: izgő-mozgó-rezgő popójával egy hétre jóllakatta az éhes férfitekinteteket, ám produkciója ennyiben ki is merült. Ja: ezúttal elfogadható frizurát varázsoltak a fejére, s örülhettünk, hogy azért pozitív változásokra is képesek a só (show) arculattervezői.
Ezek után jöttek csak a többiek... András, aki érezhetően rosszallta, hogy kitoltak vele, s Madonna helyett csupán egy „mindentudó” ex-megasztárt, Gáspár Lacit rendeltek mellé. Yvette-t megint kiöltöztették, illetve leöltöztették a pódiumról, Melindát pedig Feke Pali segedelmével beimplantálták a nép testéből fondorlatosan kiemelt előadó-művésznővel együtt érző, azonosuló háziasszonyi szívekbe. Mégis - a műsorkészítők csúsztatásaitól eltekintve - azt kell mondanom, hogy Meli végtelenül okos és öntörvényű, de jó hangja van, szárnyal, mint egy angyal. Giorgio persze ezúttal is a sor végére került, egyszerűen azért, mert tehetséges (ide vonatkozó költői kérdés: vajon ki lesz a következő kieső?).


Végezetül a zsűrit sem hagyhatom szó nélkül: őket, azt hiszem – lefizették.

10 megjegyzés:

Unknown írta...

Az utolsó mondat, kissé felkavaró! Megjegyzem, nekem,a Megasztár-ból, pont elegendő, amit a müsorajánlóban láttam! A gagyiság Csimborasszója!

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Arra utaltam, hogy fizetést kapnak a véleményükért. :) Hisz, ha jól sejtem, nem éhbérért ülnek ott, mint mások az irodában (v. ki - ahol).
És igaza van, vessen magára, aki követi a gagyiság Csimborasszóját! Úgy kell nekünk.

Altrev írta...

Megafrász, hát kell nekünk , mint szomjas embernek a hűsítő víz, meg kell a való világ , mint kenyér az éhezőnek, meg kell az x-factor , mint lábnak a cipő. Kell az /ál/botrány, meg a műbalhé, mint fejünkre a sapka.

Hunfalvy Délibáb:* írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Altrev írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Hunfalvy Délibáb:* írta...

Utóbbi bejegyzés első felét kérem törölni! A második maradhat.

Altrev írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Hunfalvy Délibáb:* írta...

Kértem, hogy töröljed!

Altrev írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Altrev írta...

Elnézésedet kérem! Ígérem tartózkodni fogok a hasomló megjegyzésektől!
Üdv