„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2013. április 9., kedd

Aktuális APRÓ

Szívesen eladnám vagy kiadnám összes eddigi rezsiszámlámat, 
beleértve a továbbiakat is*

kizárólag egy olyan személynek, magyar állampolgárnak
- vagy nem magyar állampolgárnak, de magyar anyanyelvű Kárpát-medencei lakósnak,
- vagy nem magyar állampolgárnak, de magát magyarnak valló világpolgárnak,

aki**

ellenzi a közköltségek magyarországi csökkentését.

Előnyben azok részesülnek, akik a fentebb megnevezett körhöz tartoznak, ám hajlandók a kötelezően befizetendő összegen felül is havonta perkálni a szolgáltatóknak.

*egészen holtomig
**rendelkezik a munkaerő szabad áramlásának jogával

Jelentkezőket az Állást keresek - sürgősen! jeligére várok.*** Sürgősen.
***komoly

28 megjegyzés:

motymoty írta...

Csak csomagban árulod? Egyet szívesen megvennék.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Ellenzed a csökkentést? Erre nem számítottam.

motymoty írta...

Pedig igen. Nem az energiaárakat kell csökkenteni hanem a házakat leszigetelni stb stb. Stb.

A víznél most azt tervezik, h csökkentik az árat, majd a szolgáltatók kompenzálásként kapnak pénzt felújításra.

Nem az a megoldás, h lecsökkentjük a távhő áfáját 5 %-ra. Aki panelban lakik az is vegyen fel télen pulóvert.

Persze ne legyen a szabadpiaci áram olcsóbb, mint amit a háztartások fizetnek.

De mindennek ára van. Az energiának is. A szigetelőanyagnak is. És a termosztátnak is. Csak az utóbbi kettő hosszútávú befektetés. Lenne.

motymoty írta...

Az ország energiafogyasztásának 40 %-a lakossági fogyasztás, aminek a 60 %-a fűtés.

Akkor küldöd a számládat? Szívesen befizetem.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Nem egészen értelek. Itt már van szigetelés, és termosztát is van, télen pulcsiban alszom, és meleg zokniban.

motymoty írta...

De nem ez az általános. (Ugye nem kell a szigetelésről statisztikát keresnem? :)

A hiba persze az átlagkeresetekben is keresendő. Amire nem megoldás az olcsóbb energia.

Engem a szemléletmód zavar nagyon. Nézz meg egy ingatlanhirdetést, amiben olyan társasházi lakást árulnak ahol nincs vízóra, csak egy közös, valószínűleg oda lesz írva, h korlátlan vízfogyasztás.

És értem, h kell megoldás, de attól a gondolkodásmódtól amit ez a megoldás sugall kiver a víz.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

A korlátlan vízfogyasztásra nagyon haragudhatsz, én viszont azt sem értem, mit jelent. És azt érzem, h a csökkentés csupán egy átmeneti kísérlet a válság áthidalására. Aztán majd lesz felújítás is, meg fizetésemelés is. Feltéve, ha lesz az országnak rá pénze, ill. megengedik az országnak, h legyen rá pénze. Én a nap/víz/szélenergiát javasolnám távlati célokra, de mint nem magyar és nem jász állampolgár ebben az országban még mindig hülyének számítok, még annál is hülyébbnek, aki életében még sosem tette ki a lábát a tanyájáról. Én nem tudhatom. Szóval igen, a szemléletmód terén komoly zavarokat észlelek.
Talán nem újdonság számodra sem, h az apák csak akkor nevelik fel az előző apa gyermekét, ha ---, vagy takargatnivalójuk van. Az anya két szép szeméért soha.

ÉvaZsuzsanna írta...

A külföldi energiaszolgáltatók igen tetemes hasznot visznek ki az országból, bizony, hogy csökkenteni kell az energiaárakat!
Pulóver, meleg zokni, mamusz, bizony így védekezünk a szigetelt panelházban a kiválóan záródó új ablakok és mérőóra mellett is...

Névtelen írta...

Bizony kéne az a rezsicsökkentés, de ennek ürügyén nem a lakosság nyilvántartását kellene frissíteni.

"Aztán majd lesz felújítás is, meg fizetésemelés is. Feltéve, ha lesz az országnak rá pénze, ill. megengedik az országnak, h legyen rá pénze."

Kár, hogy jelenleg többet költenek focira, mint fűtéskorszerűsítésre és a magyar múzeumokra, könyvtárakra összesen. meg vannak még 5,5-7x árú beruházások, melyek ugyanazok végeznek el. Valóban, ha majd valaki(k) megengedik, hogy legyen pénz... Találd ki, hogy erről ki(k) dönt(enek).

De kussba is vágom magam, elvégre felette hívatlan látogató vagyok itten. Pardon.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Nem. Invalidus. :D
Hogy vagy?

Névtelen írta...

Mint Attila...

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Na de képzeld, ha felszedik a síneket.
Jó (lenne) látni téged.

Névtelen írta...

Ha a síneket felszedik, akkor már úgyis mindegy...

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Kik döntenek?

Névtelen írta...

Nem azok, akikre mutogatni szoktak, hanem akik mutogatnak. De ezt te is tudod.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Ez így van. Csakhogy itt most már össze-vissza mutogat mindenki, gondolom, a megtévesztésünkre. Úgyhogy nem tudom. Abban viszont továbbra is kételkedem, h a magyar kormánynak túlságosan nagy beleszólása lenne a dolgok menetébe. Persze ez attól is függ, kivel fog kezet, mikor és hogyan. Talán. Magyarország stratégiailag már nem releváns. Mondjuk annyiban csak, h még képes biztosítani az olcsó munkaerőt. Valójában nem vagyok otthonos a témában, ezek csak sejtések.

Névtelen írta...

Pontosan. A lényeg, hogy át legyél verve. Bizonyos, hogy beleszólnak ügyekbe, ahogyan más országok ügyeibe is. Arra azonban nem innék hipót, hogy a gonoszok döntik el, hogy édes jó Lajosomnak kell többszörös áron minden beruházást elvégeznie ebben az országban. Azt sem mások döntötték el, hogy többet költsenek focira, mint amennyi pénzt a felsőoktatásból kivontak (120 milliárd vs 60 milliárd egyes sajtóhírek szerint), a világbajnok méretű áfánkat is itthon találták ki, továbbá nem a brüsszeliek, szabadkőművesek, zsidók, komcsik semmiztek ki több száz gazdálkodót az állami földek újraosztásakor. De most látom, tévedek, komcsik kihúzva, elvégre jelenlegi kormányunk az elmúlt 23 év legkomcsibb kormánya. A sort nem folytatom, nagyon hosszú lenne. Egy azonban bizonyos, amíg plusz adókat fizetek, hogy néhány 10 milliárdot behajtsanak, addig 100 milliárdok mennek a haverok (vagyis saját) zsebébe, vagy holmi úri hóbortra. De ha már rezsicsökkentés: falumban épp most emelték a szemétszállítás és a távhő díját, innen elég könnyű csökkenteni.
De hagyjuk a francba az egészet, elvégre ugyanabból a pöcegödörből mászott elő mindegyik 1988-89 környékén, és amíg ezt a választópolgárok hagyják, addig vagy megszokjuk, vagy...

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Azt hittem, elmentél az általam egyébként szeretett faludból Ausztráliába. És ne méreglődj, most már lehet kerékpározni.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Arra persze sok szenvedés árán rájöttem, h nem tudok semmin változtatni, nem tudok, mert nem engedik. Marad a szellemi, erkölcsi nyomor.
És ennyi.

Névtelen írta...

Elmentem, de csak biciklizni ma (is). Elhiheted, én nem szeretnék elmenni innen. Majd elmegyek, ha a rabszolgamunkámra sem lesz itt szükség. De persze én vagyok a hülye...
A szellemi nyomor is központosított.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Ezzel nem teljesen értek egyet, mármint a központosítással, mert amíg a politikai prostituáltak, akik csak a kapcsolataiknak köszönhetően vannak ott, ahol vannak immár 50 éve, s hol a szociknak, hol pedig az antiszociknak fekszenek le, csak azért döngölik földbe a másikat, hogy ne kelljen semmin változtatniuk, de főként, hogy megőrizzék további 50 évre a státusukat, addig helyben, mit helyben, zárt körökben mondják ki a halálos ítéleteket.
Nem vagy hülye, csak invalidus.



Névtelen írta...

Akik a vidéki trágyadombokon trónolnak, azok vagy a központi utasítás szerint cselekednek, vagy azt gondolják, hogy így tudnak a legjobban megfelelni a központi akaratnak, vagy pártdirektíváknak, vagy az elvtársaknak. Ha netán valaki közülük a saját feje után menne, akkor vagy hatalmas gebasz keletkezik, mert egyébként dilettánsok, vagy kegyvesztettek lesznek. A helyére pedig kerül valaki más. És megint újra elölről...

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Ami a múzeumok finanszírozását illeti, mert ebből indultunk ki: egyeseknek én sem adnék pénzt. Az más, ha megpályázza, teljesít, van egy határozott, működőképes modern koncepciója, amit meg is valósít, áááá, s nem csupán megvalósíttat. Amennyiben a külföldi példákat veszünk alapul, tényleg nem lepődök meg azon, h némelyik hazaira lakat került. Persze fejcserével is meg lehetne oldani, de épp ez az, amit a polcon álló kövületek nem akarnak. Inkább a bezárást szorgalmazzák, attól való félelmükben, h ha jön az új, akkor velük mi lesz, ki fog nekik tapsolni. Az államnak nem kötelessége eltartani a pogácsázós direktorokat, a privátszféra pedig csak annak adna pénzt, aki képes lenne olyan intézményt létrehozni, amely tömegeket mozgat meg. Az ilyen viszont nem biztos, h szóhoz jut, v. oda jut, ahová kellene. Az életképes szemlélettől ez a zóna fénytávolságokra áll, ami roppantul bosszantó, mivel lehetne másképp is.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Csak a mentegetőzés folyamatos, ahogy te mondod, a mutogatás, h most xy miatt nincs pénz, máskor tc miatt nincs pénz, épület, ceruza, festék, vécépapír, de mindig akad egy kívülálló bűnbak, bárki is ül a központban. Hát szerezzék meg a hiányzókat, azért kinevezett vezetők. Ha pedig képtelenek rá, akkor mondjanak le.
Mindenütt ugyanaz az elhibázott forgatókönyv érvényesül. És mégsem a legrosszabb változat, mert mindig bebizonyosodik, lehet tovább rondítani rajta.
Hát persze, h elmegyünk Londonba.

Névtelen írta...

A múzeumokat csak példaként említettem, csupán arra akartam utalni, hogy a kultúra, az oktatás, az egészségügy stb. olyan területek, amire az állam nem akar pénzt fordítani, ugyanakkor olyasmikre nagyságrendekkel többet fordítanak, ahol nincs semmi keresnivalója az államnak (meg még többet lopnak el). Néhány intézmény bezárását én sem bánom, és néhányat én is bezárnék, ahogyan néhány állami pénzen hízó gittegyletet is szélnek eresztenék...
A magánszektor szponzorációs tevékenysége ennél sokkal bonyolultabb, és nem csupán azért nem adnak pénzt, mert a marketingesük szerint nem túl jó "befektetés", sokan a politikától is függnek (egy közepes cégnek már tejelni kell, egy nagyobbnak meg pláne), így a cégek megkapják az iránymutatást szponzoráció ügyében is. A nagyon nagy cégek pedig nem állnak szóba olyan apróságokkal, mint egy vidéki múzeum. Ehhez add hozzá azt a tényt, hogy a cégek egy jelentős része a szürke zónában (is) tevékenykedik, így nem szívesen mutatkoznak csak úgy, nehogy valaki megkérdezze tőlük, ha csak ennyire megy a szekér, akkor honnan a szponzorációra a pénz? És ez csak a felszín, millió egyéb oka van a szponzoráció hiányának.

Az utolsó hozzászólásod első bekezdésében írtakat nyilván te sem gondolod komolyan. Hát hol élsz te? Azt hiszed, hogy egy civilizált országban?

London?

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Csak arra utaltam, hogy most boldog, boldogtalan Londonban keresi a nemtudommit. Én nem tudnék ott élni, nem az én világom.

Névtelen írta...

Kétségtelen, hogy nincs oly hely a világon, ahol az ember ne tudná szarul érezni magát.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

De ezen a helyen sem tudok élni, ez sem az én világom.