„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2013. június 28., péntek

A vers, amit ismételten újraírok

Éltem már Párizsban* és Bécsben**, most Athén*** mellett Rómában**** alkotnék, vagyis szeretnék, mint egy valódi hosztesz*****, abban a panteonban, amelynek nevét - talán származási vagy ősiségi alapon - néhány nappal ezelőtt Betlehemre változtatták.
Rossz vér lehetek (mégis), hisz a módosításról egyből a grófok jutottak eszembe, nem a csillag meg a jászol. Érdekes, mert volt nap, amikor a holdas-csillagos lobogó lobogott a Fórumon, ami miatt 06.17 órától 16.32 óráig lett volna okom azt hinni, hogy mégsem a vatikáni nagytemplom harangjára ébredek fel reggelente, hanem inkább a csíksomlyóira******.

Ezért fordulhat elő, gondolom, hogy nem szerezhetek be időben erkölcsi bizonyítványt, csak minimum három hónapos késéssel, meghosszabbíthatatlant. Stb. :(

Amennyiben tud valaki egy csendes, világvégi földnyelvet, amelyen beszélő, szervezett és génpanipulált ember nem jár, írjon******* nekem gyorsan, mert halogatás nélkül oda költözöm (amennyiben nem kérnek ott is erkölcsi bizonyítványt********).

*Nagyvárad
**Temesvár
***Jászapáti, lásd az oldal alján (ti.: "Jászapáti a Jászföld mai Athénje, azzá avatta Vágó Pál, amikor műtermet építtetett szülőháza udvarán")
****Jászberény (forrás: Budai L., ki mondta: "Jb. a Jászság Rómája")
***** -
******Csíksomlyó: népszerű székely siratófalhely, góbé bolhanagypiac értékes nyereményekkel, néger Madonnával
*******levelezőpartnereket keresek, főként mától kezdődően
********bevallom, nem egyszer beleéltem már magam a Louvre üvegpiramisa ellen irányuló Da Vinci-hadműveletbe, de mindannyiszor lefüleltek

2 megjegyzés:

motymoty írta...

Hogy te milyen világlátott ember vagy, pedig el sem hagytad a medencét. Ügyes.

Névtelen írta...

És még a medencémet sem.