„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2013. szeptember 20., péntek

Epilógus*

"Levelére válaszolva értesítjük, hogy az Óbudai Temető vezetőségének jelentése szerint Csontváry Kosztka Tivadar nevű elhunyt temetése 1919. június hó 28-án az Óbudai Temető XVIII/476-os számú sírba történt. A XVIII-as percella** harminc éves használati ideje /az/ 1953. évben lejárt, ekkor kiürítésre meg lett hirdetve. Tekintettel arra, hogy Csontváry Kosztka Tivadar sírjának további harminc évre való meghagyása iránt a hozzátartozók részéről intézkedés nem történt a megadott határidőn belül, a Köztemetői Szabályrendelet értelmében a nevezett hamvai ki lettek exhumálva, majd egy közös sírba lettek elhelyezve. 

Kelt 1959. március 21-én.
A Fővárosi Temetkezési Intézet Igazgatósága"***

*műpártoló barátaimnak
**értsd: parcella
***bizonyára szeretettel

6 megjegyzés:

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Különösen szép, miután nem is kevesen meggazdagodtak a Csontváry-jelenség mentén. És gazdagodnak még ma is, miután időnként kihúzzák a fiókból a gondosan elrejtett vagy hamísított Csontvárykat.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Ráadásul. Ezek mind olyan történetek, amik kimaradnak a monográfiákból.

Hunfalvy Délibáb:* írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Hogy te mekkora egy idióta vagy, az teljesen kimeríti a közveszélyesség fogalmát. Fordulj mihamarabb egy elmegyógyászhoz!

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Remélem, Névtelen úrnak már nyílt rá lehetősége.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Ráadásul. A feladó kilétét manapság igen könnyű kinyomozni. Itt is, a facebookon-is, e-mailben is. De ezt is már jeleztem.