„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2017. július 27., csütörtök

Nyaralunk


Egyáltalán nem egyszerű, mit, miből mennyit, miben és hogyan viszünk magunkkal, ha elindulunk nyaralni, kirándulni. Általában azt javasolják, alakítsunk ki zacskórendszert, rendszerezzünk, készítsünk listát, és miután mindezekkel végeztünk, pakolni is elkezdhetünk.

Először is figyeljünk arra, hogy legyen nálunk váltóruha. Két melegítő, két cipő, két felső, több alsó, két pulóver, két szemüveg, arra az esetre, ha az egyik tönkremegy, eltörik, elázik, elkallódik, legyen egy másik. Számoljunk azzal is, hogy a szandál törvényszerűen elszakad, ezért nyugodtan odatehetünk akár három párat is, hisz még így sincs rá biztosíték, hogy nem kell-e majd a helyszínen még egy negyediket is hozzávásárolnunk. Ez azt jelenti, hogy igencsak tetemes mennyiségű csomaggal kell elindulnunk.

Amennyiben hegyek közé megyünk, bonyolódik a helyzet, mert a túlélést biztosító konzerveket és az edénykéket, a sátrat és a hálózsákot is be kell szorítanunk a pakkba. Ember legyen a talpán, aki annyi cuccal és akkora súllyal képes felkapaszkodni a hegygerincre, amennyivel tanácsos.

És persze az sem mindegy, mi kerül a csomag tetejére, a legkézenfekvőbb helyre, hogy szükség esetén kiszabadítható legyen, és ne kelljen, például, egy zokni miatt a zsák, a bőrönd, az útitáska teljes tartalmát kiborítani. Szakítsunk időt arra is, hogy a zacskókra írjuk rá, mit helyeztünk el bennük, hogy hazatéréskor ne a fogkefe vagy a bugyi kerüljön a bakancs helyére. Higiéniai okokból nem lenne túl jó ez nekünk.

Szóval hol is tartunk? Ja, igen, akkor mégis mit vigyünk magunkkal?

Folytatás képpel és alcímmel itt!

Nincsenek megjegyzések: