„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2009. július 13., hétfő

Jazz Festival/Dzsesszfesztivál (&spot produced by AR)




International four day jazz festival in the Banat County Mountains.: it takes place each summer in the west of Transilvania, in the Wolfsberg (Szörényordas in Hungarian, Găr
âna in Romanian) Village. Biggest Open Air Festival in Romania, cca. 5000 people in the audience.


Wolfsberg can be found about 10 km's of mountain-driving from Reşiţa (120 km's from Temesvár, Timişoara). The surrounding of the festival is beautiful, the wooden booths etc., erected just for the festival weekend, are incredible, the stage, lights and sound are professional, the organizeres are nice and everybody speaks English (and most everybody speaks German and many knows Hungarian too).

The audience is large (there were maybe 5000 people and all of them came only because of the event, staying in tents, private houses, pansions) and they were not only enthusiastic, but also knowledgeable. There was TV, radio, thus pretty good media coverage. The organizers, Jazz Banat Cultural Foundation and its president, Marius Giura from Temesvár, did a good job.



Kedves barátaim,

ígéretemhez híven hozom a tudomásotokra, hogy július 17-19. között idén is megrendezik Szörényordason (Wolfsberg, románul Gărâna) a nagy sikerű nemzetközi dzsesszfesztivált. Ezúttal is ismert arcok, nívós koncertek váltják majd egymást a színpadon három (négy) napon át.

A paradicsomi szépségű hegyvidéki völgyben 1997 óta jönnek össze nyaranta - immár több ezres nagyságrendben - a dzsessz-fanatikusok, no nem azért, hogy kitombolják magukat és lángra lobbantsák az erdőt, hanem az együttlét öröméért, a tartalmas szórakozás kedvéért. A rajongók zöme a patak partján veri fel sátrait, és nomádként éli meg az eseményt, ám a fifikásabbak is jól érezhetik magukat, hisz mind Szörényordason, mind a közeli Temesfőn (Weidenthal, románul Brebu Nou), illetve Ferencfalván (Franzdorf, románul Văliug) számos panzió fogad ilyenkor vendégeket. Kispénzűek is nyugodtan letáborozhatnak, sör ugyanis van temérdek mennyiségben, és az étkezés is megoldható egészen olcsón, tarisznyából - például.
A lényeg amúgy is a részvétel, éhen eddig még nem halt ott senki, a farkasoktól és a juhászok szabadon bóklászó kutyáitól viszont óvakodni javallott (politikusnak nevezett törpék, medvék és egyéb veszélyes állatfajták csak elvétve fordulnak elő ezen az egykoron tiroliak és csehek lakta vidéken).
Szörényordasra autóval a legkönyebb eljutni: Temesvárról két és fél óra alatt odaér az ember, kivéve ha nem áll meg mindenik italozónál és huppanónál. Resicabánya irányából biztonságosabb megközelíteni a célpontot, mint Karánsebes felől, de azzal számolni kell, hogy az útviszonyok kiszámíthatatlanok. Vonattal valamivel bonyolultabb, jóllehet ismét van egyenes, átszállás-mentes összeköttetés Temesvár és Resicabánya között. A mára kissé szürkévé s romossá regátosított bányászvárosban a Ferencfalvára tartó mikrobuszokat kell meglelnie a kalandokra éhes polgárnak, mert ha ezen a műveleten sikeresen túljut, már csak Szörényordasig kell elszállíttatnia magát valakivel, valamivel.
Köszönöm megtisztelő figyelmeteket, jó szórakozást, kellemes időtöltést!

Részletes infók itt.

3 megjegyzés:

Altrev írta...

Ajánlok egy linket
http://axeofthegod.blogspot.com/2009/06/blog-post_26.html

Do-Mi írta...

Majd a következő életemben...

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Jó lesz az akkor is. remélem, találkozunk.