„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2009. január 23., péntek

Spiclik a küszöb alatt

Nagyot kacagtam, amikor néhány napja felröppent a hír, hogy Romániában szabad lesz a szerveknek megfigyelniük az országban tartozkodókat. Nevetnem kellett ezen az újabb blődségen, mert az amúgy is kontrollált, lefejezett média úgy mutatta be a helyzetet, mintha eddig nem hallgatta volna le a beszélgetéseinket, nem olvasta volna el elektronikus leveleinket a jelenkori Gestapo. Valójában sírnunk kellene, s elmenekülnünk a legtávolabbi, legelérhetetlenebb, legláthatatlanabb szigetre (ha egyáltalán van még ilyenje, szűz területe az univerzumnak), bonyolítsa le nélkülünk kisszerű fekete játszmáit az appartátus, ha tudja.
Nem is csodálom, hogy lassanként mindenki begolyózik ebben a már fiatalon függővé vált államban, ebben a szörnyszülött meseországban, és összetöri, felrobbantja a háza előtt dekkoló autókat, mert azt hiszi, tele vannak pici Big Brotherekkel, vagyis spiclikkel, akik jódolgukban szivarozgatva kukkolnak képernyőik előtt a sötétben, és geostratégiai szempontokat felvillantva órákon át elemzik, miért köpköd a családod fogmosás után a fürdőszobában.
Úgyhogy vigyázzatok, mit írtok a címemre, mikor és honnan, ám arra is ügyeljetek, hányszor léptek be naponta az oldalamra, mert most már törvényesen is követnek, írogatják az életrajzomat, életrajzaitokat.

Én szóltam.

14 megjegyzés:

sat. írta...

+szoktuk. a reálcoc átkörösztölési óta nálunk is érzékelhetőn javul a heyzet - úgy értem fejlődik a po'gárok ellenőrzésinek műszaki színvonala, nagyobb összegeket, ill. hányadékát fordítjuk a megtermelt nemzeti jövedelmünknek a mögfigyeltetésünkre, nehogy má' ..

sat. írta...

a fene egye mög, a többit má' megint kicenzúrázák, azt akartam még mögírni, hogy

Gurzó K. Enikő írta...

Mit?

sat. írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Gurzó K. Enikő írta...

Dehogy törlöm, engöm nem tud negvönni az állambiztonság.

sat. írta...

ellenőrizetlenül a nemzetinkre veszéyes kapcsolatot létesítsünk egymással, ezér' a fölvidéki tót, csonka-magyar, délvidéki rác + erdéyi-részeki s kunországi oláh, kis- és nagy KGB-s "titkos" mögfigyelőink együttműködnek a szemmeltartásunkba', s maj' izélnek mögköszönni, hogy eltartjuk őket, aszongyák: maj' mögkapjuk a magunkét, ha má' elég lesz a számlánkon + teli lesz velünk a hócipőjük, csak várjunk a sorunkra..

no, most mi ütött beléjük, hogy átengedék?

Te jó isten! Gyorsan törölj .. kösz, vége..

sat. írta...

azt látom, hogy legény - akarom írna: embör vagy a talpadon, de a szeku állam biztonságos vendéglátási s kihallgatási elég fájdalmasak, nem is mindenki éli túl

ha nem jelentkeznék újra, tudod, hol vagyok

Fülöp Csaba írta...

Valami lehet a dologban, mert e megjegyzést sehogyan sem sikerül elküldenem. Vagy mégis?
Különben én nyugodt vagyok, amikor a mostani állásomba "felvételiztem", alaposan átvilágítottak. de a belső szerveimnek nem vót' semmi bajuk.

Gurzó K. Enikő írta...

Mi a csoda, téged is behálóztak, főnök?

Gurzó K. Enikő írta...

sat.! Ha bajud esnék, csak üzenj Csaba kapitánynak, nekije volnának kapcsulatai, kiszabadít a hűvösrűl.
(Ne feledkezzünk meg a kárpátaljai testvíreinkről sem, hisz űk is részösei a nagy magyar összeesküvésnek. Értesüléseim szerint épp most kíszülnek a Szláv Unió bevítelére.)

Fülöp Csaba írta...

Na hajrá! Éljen az mogeri testvírüség!
Kapcsolatim bizon igen szögínesek, szoktam vót izeni az Ferenc testvírnek, de rám bagzik.

sat. írta...

Franciscus testvír a jóu lész - tudtommal nekije van a leghatalamsb patrónusa: az Úristen + Napfivér + Holdnővér. elég is, ha a hideglelés töri ki + a tűzláng + a mennydörgős istennyila égeti mög az idegeneknek bényaló cinikus hazug élősködő szadista kéjönc uracsit.
- jut eszömbe: remélem, nem az ún. csótány úrra gondolsz? azt nehogy engedd, hogy rád bagózzék! még öszveszedsz vmit tűle. a csa' elégedjék má' + az öregecskéji utánival az öszvekódu't pénzekbül.

Gurzó K. Enikő írta...

Hééé, fiúk, én nagyon szeretlek benneteket, de azért ez a hangnem! Egyenesen felháborító! Egy picit azért legyetek barátságosabbak. Csaba amúgy is közel lakik a szlovák nagykövetséghez, még beköp mindkettőnket (mondom ezt mosolyogva, mert tudom, hogy nem merészeli megtenni)...

Fülöp Csaba írta...

Bizon nem az Assisibül valóra gondoltam, hanem kinek Budapesten vagyon lakása, az Parlamentben lakozik, s miniszterelnöknek mondja magát.
De immáron hanyagolám az témát, mert direktben rühellém az politikát. Bizon mondom Néktek: Úri huncutság az!