„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2009. január 23., péntek

Spiclik a küszöb alatt

Nagyot kacagtam, amikor néhány napja felröppent a hír, hogy Romániában szabad lesz a szerveknek megfigyelniük az országban tartozkodókat. Nevetnem kellett ezen az újabb blődségen, mert az amúgy is kontrollált, lefejezett média úgy mutatta be a helyzetet, mintha eddig nem hallgatta volna le a beszélgetéseinket, nem olvasta volna el elektronikus leveleinket a jelenkori Gestapo. Valójában sírnunk kellene, s elmenekülnünk a legtávolabbi, legelérhetetlenebb, legláthatatlanabb szigetre (ha egyáltalán van még ilyenje, szűz területe az univerzumnak), bonyolítsa le nélkülünk kisszerű fekete játszmáit az appartátus, ha tudja.
Nem is csodálom, hogy lassanként mindenki begolyózik ebben a már fiatalon függővé vált államban, ebben a szörnyszülött meseországban, és összetöri, felrobbantja a háza előtt dekkoló autókat, mert azt hiszi, tele vannak pici Big Brotherekkel, vagyis spiclikkel, akik jódolgukban szivarozgatva kukkolnak képernyőik előtt a sötétben, és geostratégiai szempontokat felvillantva órákon át elemzik, miért köpköd a családod fogmosás után a fürdőszobában.
Úgyhogy vigyázzatok, mit írtok a címemre, mikor és honnan, ám arra is ügyeljetek, hányszor léptek be naponta az oldalamra, mert most már törvényesen is követnek, írogatják az életrajzomat, életrajzaitokat.

Én szóltam.

14 megjegyzés:

sat. írta...

+szoktuk. a reálcoc átkörösztölési óta nálunk is érzékelhetőn javul a heyzet - úgy értem fejlődik a po'gárok ellenőrzésinek műszaki színvonala, nagyobb összegeket, ill. hányadékát fordítjuk a megtermelt nemzeti jövedelmünknek a mögfigyeltetésünkre, nehogy má' ..

sat. írta...

a fene egye mög, a többit má' megint kicenzúrázák, azt akartam még mögírni, hogy

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Mit?

sat. írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Hunfalvy Délibáb:* írta...

Dehogy törlöm, engöm nem tud negvönni az állambiztonság.

sat. írta...

ellenőrizetlenül a nemzetinkre veszéyes kapcsolatot létesítsünk egymással, ezér' a fölvidéki tót, csonka-magyar, délvidéki rác + erdéyi-részeki s kunországi oláh, kis- és nagy KGB-s "titkos" mögfigyelőink együttműködnek a szemmeltartásunkba', s maj' izélnek mögköszönni, hogy eltartjuk őket, aszongyák: maj' mögkapjuk a magunkét, ha má' elég lesz a számlánkon + teli lesz velünk a hócipőjük, csak várjunk a sorunkra..

no, most mi ütött beléjük, hogy átengedék?

Te jó isten! Gyorsan törölj .. kösz, vége..

sat. írta...

azt látom, hogy legény - akarom írna: embör vagy a talpadon, de a szeku állam biztonságos vendéglátási s kihallgatási elég fájdalmasak, nem is mindenki éli túl

ha nem jelentkeznék újra, tudod, hol vagyok

Unknown írta...

Valami lehet a dologban, mert e megjegyzést sehogyan sem sikerül elküldenem. Vagy mégis?
Különben én nyugodt vagyok, amikor a mostani állásomba "felvételiztem", alaposan átvilágítottak. de a belső szerveimnek nem vót' semmi bajuk.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Mi a csoda, téged is behálóztak, főnök?

Hunfalvy Délibáb:* írta...

sat.! Ha bajud esnék, csak üzenj Csaba kapitánynak, nekije volnának kapcsulatai, kiszabadít a hűvösrűl.
(Ne feledkezzünk meg a kárpátaljai testvíreinkről sem, hisz űk is részösei a nagy magyar összeesküvésnek. Értesüléseim szerint épp most kíszülnek a Szláv Unió bevítelére.)

Unknown írta...

Na hajrá! Éljen az mogeri testvírüség!
Kapcsolatim bizon igen szögínesek, szoktam vót izeni az Ferenc testvírnek, de rám bagzik.

sat. írta...

Franciscus testvír a jóu lész - tudtommal nekije van a leghatalamsb patrónusa: az Úristen + Napfivér + Holdnővér. elég is, ha a hideglelés töri ki + a tűzláng + a mennydörgős istennyila égeti mög az idegeneknek bényaló cinikus hazug élősködő szadista kéjönc uracsit.
- jut eszömbe: remélem, nem az ún. csótány úrra gondolsz? azt nehogy engedd, hogy rád bagózzék! még öszveszedsz vmit tűle. a csa' elégedjék má' + az öregecskéji utánival az öszvekódu't pénzekbül.

Hunfalvy Délibáb:* írta...

Hééé, fiúk, én nagyon szeretlek benneteket, de azért ez a hangnem! Egyenesen felháborító! Egy picit azért legyetek barátságosabbak. Csaba amúgy is közel lakik a szlovák nagykövetséghez, még beköp mindkettőnket (mondom ezt mosolyogva, mert tudom, hogy nem merészeli megtenni)...

Unknown írta...

Bizon nem az Assisibül valóra gondoltam, hanem kinek Budapesten vagyon lakása, az Parlamentben lakozik, s miniszterelnöknek mondja magát.
De immáron hanyagolám az témát, mert direktben rühellém az politikát. Bizon mondom Néktek: Úri huncutság az!